Termékeink

SpineMED dekompressziós rendszer

A speciális, dekompressziós ágyon olyan idült nyaki, deréktáji gerincpanaszok kezelése zajlik, amelyeket korábban csak műtéti eljárással tudtak orvosolni.

Kompresszió veszélyei

A gerinc láncolatszerűen elhelyezkedő csontokból áll, amelyeket csigolyáknak neveznek. Egy korong választja el az egyes csigolyákat egymástól, amely párnaként nyeli el a gerincet érő sokkot. A porckorongokat a csigolyák felső és alsó részéből érkező folyadékok, tápanyagok és oxigénellátás táplálja. A tápanyagáramlás a porckorongok belseje, valamint a környező csigolyák és erek között kialakuló nyomáskülönbségtől függ.

A porckorongok ülés, lehajlás és emelés során szinte egész nap összenyomott állapotban vannak. Ahhoz azonban, hogy a porckorongok megfelelő táplálása és regenerálása megtörténhessen, csökkenteni kell a nyomást, különben a porckorong kiboltosul, és a kitüremkedett porckorong nyomhatja a gerincvelői idegeket.

A dekompresszió célja, hogy csökkentse a porckorongok belsejében uralkodó nyomást, ezáltal megkönnyítve a folyadékok, tápanyagok és oxigén bejutását a porckorong belső részébe, ami elősegíti a kitüremkedés illetve a porckorongsérv visszahúzódását.

Dekompressziós ágy működése

A kezelendő szakasz ellenőrzött körülmények között, a kívánt szögben és erővel, fokozatosan kerül nyújtásra, így célzottan és kíméletesen gyógyítva a problémás területet. Az eljárás – amelynek folyamán javul a csontszövetek tápanyagfelvétele – sem fájdalommal, sem kellemetlenséggel nem jár. Fontos hangsúlyozni, hogy nem tüneti, hanem a probléma okát megszüntető kezelésről van szó.

Termék kipróbálás

További információkért a termékekről, és a kipróbálás lehetőségéről érdeklődjön nálunk

Alkalmazás

  • Porckorongsérv
  • Degeneratív porckorong betegség
  • Isiász
  • Radiculopathia
  • Facet szindróma
  • Gerinccsatorna szűkület
  • Műtét előtti/utáni állapotok

Személyes
konzultáció

Cím

1123 Budapest,
Csörsz u. 14-16. Térkép